Adakah semasa kecil dulu anda pernah buat perkara-perkara berikut?

Got this on my mail today *sebenarnye yesterday, tp tak sempat tgk betul2*.. Kelakar.. Very! I do some of the stuff sebab syok kut!! hehehehe… 


1. Buka kipas meja , cakap dengan kipas sebab nak dengar suara bertukar.  *My favorite!*



2. Naik kereta dan tengok bulan. Ingat bulan tu ikut kita. *Ni pun! tapi bukan takut, rase special..hehehe*


3. Naik basikal, boleh lepas tangan dari “handle”, rasa hebat. * Tak reti buat neh.. hehehe.. loser gile..*
4. Masa sekolah, ade orang bagi milo percuma, lepas ambil sekali menyamar jadi orang lain, ambil milo lagi sekali.
5. Masa sekolah, ade orang dtg jual vitagen/susu/buku/barang, bawak balik list, mintak duit nak beli kat mak bapak.
6. Lukis burung guna huruf M atau V
7. Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit
8. Masa kecil fikir bentuk hati yang sebenar macam ni —> 
9. Tutup pintu peti ais perlahan lahan, sebab hendak tengok lampu peti ais padam.


10. Kalau tak siap kerja sekolah , sengaja tinggalkan buku latihan di rumah.
11. Pergi dekat peti ais tempat freezer atas tu dan bubuh muka kasi sejuk. 


12. Main game Pacman atau Mario
13. Main lubang tikus
14. Mintak biodata kawan2
15. Kalau pergi shopping mesti pergi tempat TOY dulu.
16. Buat jet kertas 


17. Tengok Power Rangers, Flashman, Maskman, etc.
18. Lawan pemadam
19. Penggal/Tuju selipar
20. Main bubble wrap *Maseh mengamalkan petua awet muda ini.. hahaha!!*


21. Minum air panas dlm piring

Advertisements

2 thoughts on “Adakah semasa kecil dulu anda pernah buat perkara-perkara berikut?

  1. Pingback: Mati di telan zaman.. « [*wd iv 2sy II*]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s