Monthly Archives: June 2012

Aniesonick menyampah when #003

#003 – When someone “terrorize” my mood of the day

 Aduhhhhh… serius laa weyh… bangun2 cam syokkkkk jerrrr mood.. sekali orang hancur kan mood tuh…. mungkin orang tuh cium bontot keta ke *no, this was not what happened to me*.. orang drive cam shial ker.. orang tolak kau kat lrt ke.. and in my case, aku dah all jolly-good punye mood, kene turndown with a kurang berperasaan nye reply… aku dah beriye bagai, kau just kasi asnwer bodo jer… marah aaa!!!

good job at spoiling my mood.. pandai sungguh.. abes sume orang kene marah ngn aku today.. okie, aku tak tengking2, cume gaye2 cikgu disiplin jer.. cermin mate tuh turunkan sikit, stare mate orang tuh lame sket, muke tak puas hati..

sabar aniesonick.. sabar~~

Cobaan Emulating Uncle

20120615-092435.jpg

Cobaan nak jadi camwhore canggeh cam uncle gedek jugak.. nasib adek2 ku sporting gile cam Euro 2012, sanggup layan.. hehehehe…~

This might be the first, but maaayyyyybeeeee, not the last.. ehhehehe! *patut laa uncle suke buat bende neh.. cam adrenaline rush =p*

Adakah semasa kecil dulu anda pernah buat perkara-perkara berikut?

Got this on my mail today *sebenarnye yesterday, tp tak sempat tgk betul2*.. Kelakar.. Very! I do some of the stuff sebab syok kut!! hehehehe… 


1. Buka kipas meja , cakap dengan kipas sebab nak dengar suara bertukar.  *My favorite!*



2. Naik kereta dan tengok bulan. Ingat bulan tu ikut kita. *Ni pun! tapi bukan takut, rase special..hehehe*


3. Naik basikal, boleh lepas tangan dari “handle”, rasa hebat. * Tak reti buat neh.. hehehe.. loser gile..*
4. Masa sekolah, ade orang bagi milo percuma, lepas ambil sekali menyamar jadi orang lain, ambil milo lagi sekali.
5. Masa sekolah, ade orang dtg jual vitagen/susu/buku/barang, bawak balik list, mintak duit nak beli kat mak bapak.
6. Lukis burung guna huruf M atau V
7. Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit
8. Masa kecil fikir bentuk hati yang sebenar macam ni —> 
9. Tutup pintu peti ais perlahan lahan, sebab hendak tengok lampu peti ais padam.


10. Kalau tak siap kerja sekolah , sengaja tinggalkan buku latihan di rumah.
11. Pergi dekat peti ais tempat freezer atas tu dan bubuh muka kasi sejuk. 


12. Main game Pacman atau Mario
13. Main lubang tikus
14. Mintak biodata kawan2
15. Kalau pergi shopping mesti pergi tempat TOY dulu.
16. Buat jet kertas 


17. Tengok Power Rangers, Flashman, Maskman, etc.
18. Lawan pemadam
19. Penggal/Tuju selipar
20. Main bubble wrap *Maseh mengamalkan petua awet muda ini.. hahaha!!*


21. Minum air panas dlm piring

Sari Berita Penting….

Minggu lepas adalah minggu yang kabut buat saya.. saya telah pun mencuba untuk meng-post adegan2 lasak saya pada minggu itu *walaupun takde laa lasak mana*.. tatapi, internet sangat laaa slow bagaikan siput babi… escargot pun lagi laju kut.. oleh itu, terbantut laa sudah post itu smpi laaa ni…

Oleh kerana minggu depan adalah satu lagi episode of my life yang sibok, i took this chance to write *walaupun tak pack lagi*.. Minggu lepas was fantastic walaupun siboks.. saya menikmati setiap saat of that learning curve i am on now and felt it was definitely a curve going up the slope rather than down the slope.. of course, that is working life.. but in whole, we hope for a climbing curve as well in life..

Semoga hari esok lebih baek dari hari semalam, dan hari selepas esok adalah lebih baek dari hari esok..

Part tuh, I hope it was and had been and will always be.. Ameen..

Arghhh.. aku tensen tulis tapi takde gambar.. jap lagi akan di upload… TUNGGUUU~~!

Have a nice week ahead people!

P/S: I hate the last theme.. so i changed again and i think i like this one walaupun cam serabut ayam~