Sakaratul maut….

Setiap hari, kite kene ingat tentang mati.. Jangka masa hidup dan mati tuh, sangat laa pendek.. hidup dimulakan dengan azan, dan diakhiri dengan solat.. kejap jer tuh..

setiap orang ade care die diingati tentang ajal.. i have my own..

Takut lerr jugak hari2 tengok van neh.. Van neh parked at my company’s parking building… Hari2 laa nampak.. tapi bile van neh takde, terdetik kat hati “Innalillah… berkurang sorang manusia di dunia”..

Takut… tp amalan pun tak cukup lagi.. dosa pun.. adui.. tak yah cakap ler..

*Tunduk muhasabah diri jap~~*

Advertisements

4 thoughts on “Sakaratul maut….

  1. an1es0n1ck Post author

    Jimmy: bukan company ade van jenazah.. tp kat tmpt parking hehehe.. kalau company ado van jenazah jawab nyo, tak lamo laa kojo kat situ.. hehehe

    Reply
  2. an1es0n1ck Post author

    Uncle: oh, tak tahu name van jenazah dlm bahase omputih hearse… time kaseh utk vocab baru wpun tak reti nak sebut.. hehehe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s