Tolonglah bertobat…

Hari-hari weekdays, without fail, saya akan bace blog Ondscene..

Hari-hari juga saya bace kepala orang kene gilis ngan lori ler, keta ler.. tau tak ngeri tgk otak atas jalan?

korang-korang yang bawak motor tuh, tolong lah be extra careful sket.. sungguh laa ape government kite cakap; Sayangilah keluarga anda.. or Ingatilah yang tersayang.. bayangkan muke diorg tengok otak korang berselerak atas jalan.. polis2 kene laaa angkat2, kutip2 otak korang.. aduyyy…

yang bawak keta pun satu.. tau laa ade skill drifting tp selagi tak dapat lesen professional, please.. don’t show off or you’ll be thrown off.. pastu mule laa terlekat kat dlm keta la, tercampak kuar keta laa, kaki terkehel laa.. itu tak ngeri tp sungguh tak berbaloi just bcause of nak show off..

tp ade jugak yg kene gilis kepale tuh, disebabkan jalan itu sendiri yang “berpuaka”.. not safe laa orang putih cakap.. sian pakcik2, makcik2 yang mmg dah rabun, bawak malam, lagi laa rabun.. free2 tercampak atas jalan, pastu keta F1 neh, memecut laju lalu ternaek “nature bumper” tadi.. berkecai…. adussss…..

bukan salah satu, bukan salah dua.. tp salah pada semua.. Government kene laa make sure jalan2 berpuaka nih di “exorcism”kan dlu.. kate name lain, tolong buat jalan tuh selamat.. si motorist, sile laa take note of jalan2 yang merbahaya kepada anda.. keta2 pun same.. one good thing leads to another and another.. InsyaAllah selamat..

So hari nih, kalau anda nampak sesape naek Myvi putih bawak slow gile cam siput babi, itulah keta saya =D

Advertisements

6 thoughts on “Tolonglah bertobat…

  1. jimmy

    ….errrrr…..
    (terus scroll down usha komen2 lepas,, yup i’m positive tak pernah ckp keja offshore.. secret save lol 😀 )

    ada je baca blog ni. byk karangan emo,, serba salah lak nk komen haha..
    why? miss me? =p

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s